Leren leren met
Explo

Op het einde van een thema staat telkens een visuele synthese op een groene achtergrond. Die vat de lesinhoud van het thema samen en toont de samenhang tussen de lessen.

Synthese
Test jezelf 1

In Test jezelf 1 wordt de basisleerstof bevraagd van dat thema. De volgorde van de vragen volgen de opbouw van de lessen in het thema.

Op Pelckmans Portaal vinden leerling en leerkracht dezelfde synthese geanimeerd terug. De leerstof van de synthese wordt opnieuw opgebouwd en linken tussen de verschillende delen worden duidelijk door de stem die de animathie begeleidt.

Uit: Explo 2 

Uit: Explo 2 

Test jezelf 2

In Test jezelf 2 wordt de basisleerstof van het thema op een hoger verwerkings­niveau bevraagd, om leerlingen uit te dagen. Je vindt er ook      -vragen terug die bij de       -onderzoeken in de lessen en de       -lessen horen. De volgorde van de vragen volgen de opbouw van het thema. 

Op Pelckmans Portaal kunnen leerlingen verder oefenen met Test jezelf online. Er wordt meteen feedback voorzien. Leerkrachten kunnen de leeractiviteiten van hun leerlingen volgen via het leerlingvolgsysteem.

uit: Explo 2